Onze spiegelboom

Heb je ooit wel eens iemand echt in de ogen gekeken? Als je echt in iemands ogen kijkt, gebeurt er iets moois. Dan ontstaat oprecht contact. Niet voor niets wordt gezegd dat de ogen de spiegel van de ziel zijn.

In WZC Sint-Jozef willen we graag een ‘(t)huis met een ziel’ zijn voor onze bewoners. Dat is onze visie! Daar willen we samen voor gaan! Maar hoe doe je dat? Want de ‘ziel’ is en blijft een moeilijk te omschrijven begrip. Samen gingen we op zoek naar een symbool voor onze visie. En wie zoekt, die vindt! … Wij vonden de ‘ziel’ van ons woon- en zorgcentrum, weerspiegeld in de ogen van onze bewoners!

In ons woon- en zorgcentrum kijken wij iedere dag in de ogen van kwetsbare zorgbehoevende bewoners. Wij worden steeds opnieuw ‘geraakt’ door de ogen van onze bewoners. Onze eigen stukjes verdriet en geluk worden erdoor getriggerd. De ogen van onze bewoners houden ons de spiegel van onze eigen zielenroerselen voor.

En om ons hieraan altijd opnieuw te herinneren, bedachten en schilderden onze medewerkers de ‘spiegelboom’. Iedere bewoner die hier verblijft, krijgt een spiegelstukje dat hij of zij kan plakken op de boom. Op deze manier wordt de boom een ‘weerspiegeling van de ogen’ van alle bewoners, serviceflatbewoners en gebruikers van DVC De Buurt.