Projecten

Project TUBBE - Koning Boudewijnstichting

 

Meer info over dit project vindt u hier

https://www.kbs-frb.be/nl/Newsroom/Stories/20180608ND

 

Project 2ZEN

Het zorglandschap in Vlaanderen is erg divers. Binnen het uitgebreide zorglandschap zijn talrijke actoren actief:

  • Huisartsen, tandartsen, kinesisten
  • Thuiszorgorganisaties
  • Woonzorgcentra
  • Algemene Ziekenhuizen, Universitaire ziekenhuizen
  • Zorgbedrijven
  • Mutualiteiten

Deze diversiteit en autonomie brengen heel wat opportuniteiten voort, maar brengen ook heel wat uitdagingen met zich mee. Niet in het minste voor de zorgvrager en zijn of haar mantelzorger. De chronische zorgvrager die behoefte heeft aan meerdere zorgen (meer-lagige zorgbehoefte), heeft het vaak moeilijk om alles op elkaar af te stemmen. Daarbij dient deze zijn zorgvraag elke keer opnieuw te herformuleren en staan deze verschillende actoren niet met elkaar in contact. 2ZEN wil deze problematiek aanpakken.

2ZEN wil een efficiënt model ontwikkelen voor het (regionaal) samenwerken van zorgactoren, ondernemingen en overheden, zonder hiervoor een nieuwe organisatie voor op te bouwen. Het doel is dat deze samenwerkingsvormen zorgvragers op een toegankelijke wijze een gepersonaliseerd antwoord kunnen bieden op hun meer-lagige chronische zorgvraag.

Wanneer een cliënt dan voor de eerste maal in contact komt met een thuisverpleger, huisarts, apotheker,…  die lid is van het beoogde zorgnetwerk dient deze een intake procedure te doorlopen. Tijdens dit proces wordt de meer-lagige zorgvraag van de patiënt binnen het netwerk vertaald en ontleed in de verschillende zorgcomponenten. Deze verschillende onderdelen worden ingevuld door de gespecialiseerde individuele leden van het netwerk. Via één partner heeft deze dus toegang tot het volledige netwerk.

Het project verloopt in 3 fasen:

  • 1ste fase ‘medicatietraject’: medicatievoorbereiding, elektronische opvolging en controle
  • 2de fase ‘Hulpmiddelen’: aankoop, huur, levering, retour, hergebruik, toepassing, opleiding
  • 3de fase ‘Comfort’: maaltijden, sport, kapper, wasserij, recreatie, …

Partners

WZC Sint-Jozef Neerpelt, Sint-Anna Lanaken, Essec, Familiehulp, Patrona Pharma Groep, Essers, Wit-Gele Kruis Limburg, AKS benelux, KLAV.

Meer info: http://www.agentschapondernemen.be/artikel/2zen