Woon- en zorgcentrum

Ouder worden is een mooi geschenk! Zeker als je ouder kan worden in de allerbeste omstandigheden. In ons woon- en zorgcentrum vindt u een huiselijke woonomgeving en zorg op maat die rekening houdt met uw wensen. Wij willen onze bewoners koesteren en hechten veel belang aan een deskundige en bezielde werking.

WZC Sint-Jozef kiest ervoor te werken met zelforganiserende teams die instaan voor het welzijn van bewoners op kleinschalige afdelingen en die gecoacht worden door de afdelingscoördinatoren.

Sinds mei 2015 bieden wij in ons woon- en zorgcentrum woongelegenheid en zorg aan 143 bewoners (+ 10 bewoners in kortverblijf). Ons woon- en zorgcentrum richt zich bij voorkeur tot ouderen die hulpbehoevend zijn. Deze hulpbehoevendheid omvat zowel de fysieke zorg als de nood aan begeleiding of geborgenheid. Wij hebben in ons huis ook bijzondere aandacht voor personen met dementie.

WZC Sint-Jozef bestaat uit 10 afdelingen. De namen van de afdelingen refereren naar plaatsen en plekjes in Neerpelt.

  • Op 4 afdelingen 't Heike, 't Rozeke, 't Ven en 't Riet verblijven personen met dementie. Wij geloven dat voor ouderen met dementie een specifieke aanpak het meest aangewezen is. Samen - in multidisciplinair team -  trachten we een warme, huiselijke omgeving te creëren waarin de begeleiding en werking aangepast is aan de noden van bewoners met dementie.
  • Op 5 andere afdelingen 't Zand, 't Gehucht, De Bemmert, 't Klooster en De Kolis verblijven voornamelijk zorgbehoevende ouderen.
  • Op afdeling 't Passantje verblijven ouderen in kortverblijf (10 bedden).
"Ik ken hier veel mensen. Ik geniet van de ontmoetingen met leeftijdsgenoten, oude kennissen en dorpsgenoten. De hele buurt van vroeger kom ik hier weer tegen. Ik krijg regelmatig bezoek. Dat vind ik echt gezellig. Ach, het is hier zo slecht nog niet."