Doelgroep

Wenst u zelfstandig te wonen in een comfortabel appartement waarbij u steeds beroep kan doen op de geborgenheid en de dienstverlening van het nabij gelegen woon- en zorgcentrum? Dan kan u terecht in één van onze assistentiewoningen.

Een assistentiewoning komt tegemoet aan de noden van de hedendaagse senior die ervoor kiest om in een veilige en aangepaste omgeving te wonen en te leven. Het is een zelfstandige manier van wonen die de senior de zekerheid biedt dat hij/zij - in geval van nood - wordt geholpen. Het zijn daarnaast ook comfortabele flats waar men zich - met of zonder hulp - gemakkelijk kan behelpen.

Het wonen in een assistentiewoning biedt tal van mogelijkheden om sociale contacten uit te bouwen en deel te nemen aan diverse activiteiten. Dit kan dankzij de dienstverlening van het woon- en zorgcentrum, maar ook door het feit dat men in hartje Neerpelt woont, dicht bij alle mogelijke voorzieningen.

Op het moment van opname dient men de leeftijd van 65 jaar te hebben. Per erkende groep van assistentiewoningen kan echter een aantal assistentiewoningen worden aangeboden aan gebruikers, die jonger zijn dan 65 jaar. Maximaal 25 procent van het totale aantal erkende assistentiewoningen van de groep kan daarvoor in aanmerking komen. 

Voor koppels moet slechts één persoon aan de leeftijdsvoorwaarde van 65 jaar voldoen.

Senioren die in Neerpelt wonen, genieten voorrang.

Enkel senioren die nog voldoende zelfredzaam zijn, komen in aanmerking voor een serviceflat. Dit wordt aangetoond aan de hand van een medisch formulier.

"In mijn assistentiewoning woon ik ideaal, maar het tij kan keren. Als ik zorgen nodig heb, zal ik naar het woon- en zorgcentrum gaan. Ik leef er al naartoe. Het komt er toch ooit van. Ik word dit jaar al 80. Ik maak mij niet ongerust. Mijn ingesteldheid is: 'Als de tijd daar is, zie ik wel.' Ik wil me voorlopig nog geen zorgen maken. Voorlopig zit ik heel goed in mijn flat. Ik voel mij hier een prinses."